nurekk Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Witam, mam renault megane 1.5 dci 86 km i tak ostanio szepałem na allegro i znalazłem cos takiego jak chip boxy. Chciałem się spyutać czy mieliście z takim czymś do czynienia ? Zainteresowany tematem spytałem się ile kosztuje tunig z hamowinią etc. wiadmo różnica między pierwszą a drugą megodą to około 1000 zł ... Powiedzcie czym rozni sie jedno od drugiego .... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 tym,że u tunera sprawdzą Ci kondycje Twojego silnika zanim zaczną pisać program pod konkretnie TWÓJ SILNIK.Boxy to taka robota hurtowa.Ja bym osobiscie tego nie montował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurekk Opublikowano 5 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Witam, może są forumowicze, którzy korzystają chip boxa ? Chciałbym zapoznać się z opinianmi użytkowników i osób które mogą powiedzieć coś w tym temacie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkoza Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Przed Meganką miałem Seata Leona II 1.9 TDI. Ze względu na gwarancję nie zdecydowałem się na chip tylko właśnie na box. Miałem go od nowości i przejechałem z nim około 60tyś km. W tym czasie żadnych problemów z autkiem nie miałem. Box był dedykowany do silnika TDI z V-Techu. Miał w środku coś w rodzaju potencjometra, którym można było regulować wielkość przyrostu mocy. Ja miałem box ustawiony na połowę skali. Miało to związek z dymieniem na czarno. Wstępnie potencjometr został ustawiony na max a potem stopniowo skręcany, żeby autko przestało dymić jak się je deptało w podłogę. Samochodu nigdy nie hamowałem więc nie wiem ile miał koni z boxem a ile bez. Jednak różnica była zdecydowanie wyraźna. Na piątym biegu do wyprzedania autko zbierało się jak wściekłe w porównaniu do fabrycznego ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 a miał ktoś do czynienia z boxami oferowanymi ostatnio na allegro przez firmę ds-tuning ? mają same pozytywne komentarze, na forum mazdy też czytałem że ktoś robił pomiary na hamowni i działa ten box Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi