sebomomo Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Mam taki mankament, włączam wsteczny to nie włacza sie światło cofania i nie uruchamia się automatycznie tylna wycieraczka. Manetką mogę normalnie włączyc tylną wycieraczke. Pytanie: czy to będzie bezpiecznik czy raczej czujnik cofania na skrzyni? a moze jeszcze cos innego? Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Raczej czujnik do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 zmostkuj czujnik na krótko , będziesz wiedział czy wina leży po stronie czujnika czy elektryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebomomo Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 (edytowane) Cytowanie dokladnie, to zmostkowanie da 100% pewności, dzieki za pomoc. A gdybyście mieli może jakąś fotke lub schemat gdzie tego na skrzyni szukać. Megane 2000 1.4 16V Regulamin pkt. 5.6 i 5.13 Edytowane 11 Maja 2011 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyklop51 Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Witam, Ja miałem ten problem kolego. Okazało się ze przycinał się wewnątrz skrzyni biegów czujnik od świateł cofania i wycieraczki. Odpiąłem wtyk od włącznika i kluczem parę razy poluzowałem i dokręciłem. Problem został rozwiązany. Powinno ci to pomódz. Te włączniki mają to do siebie ze się przycinają w skrzyni biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remek76 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 U mnie skolei w Lagunie, takze nie dziala tylna wycieraczka i swiatla cofania. Po wyciagnieciu czujnika z gniazda skrzyni biegow i wlaczeniu recznym swiatla sie zapalaja. Wymiana czujnika na nowy nic nie dala. Dodam tylko, ze kedys wycieraczki dzialaly, ale nie do konca poprawnie ( zacinaly sie ). Mysle, ze w tym samym czasie jak przestaly dzialac tylne wycieraczki ( tylko spryskiwacz dziala )to w tym samym czasie wysiadly wsteczne. Macie jakis pomysl na rozwiazanie tej zagadki? Z gory dziekuje. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi