kubas5 Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Witam. Jestem posiadaczem samochodu Renault Grand Scenic 1.9 DCI. Dziś podczas próby ruszenia samochód wszedł na niskie obroty, lecz gdy dodałem gazu nic się nie działo, a z rury wydechowej leciał czarny dym. Czym to może być spowodowane? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opielowski Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Pewnie zawór egr się zaciął w pozycji otwartej i dlatego tak się stało. Zacznij od przeczyszczenia zaworu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubas5 Opublikowano 20 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Wracam do tematu. Podobno przyczyną było jakieś zacięcie w systemie, musieli ponownie instalować system, 850 zł mnie to kosztowało. Czy jest możliwe, żeby sprawdzić, czy faktycznie system był instalowany ponownie? Bo coś mi tu śmierdzi szczerze mówiąc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mawrick Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 a jaki oni system ci instalowali hehe windowsa??masakra koniecznie zmień warszatat w którym naprawiasz samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubas5 Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 (edytowane) Witam, ponownie wracam do tematu. Tym razem mam problem z hamulcem automatycznym, po wyłączeniu silnika hamulec automatycznie włącza się, po ponownym uruchomieniu nie wyłącza się, ręcznie również nie można go zwolnić. Czasami ręcznie zwalnia się, co jest tego przyczyną? Nawet jeżeli hamulec zwolni się ręcznie to pali się kontrolka Service ( P w trójkącie ) Edytowane 24 Lipca 2011 przez kubas5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi