ponuryzniwiarz Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 (edytowane) Witam,od jakiegoś czasu podczas ruszania słysze głuche,rytmniczne stukania dobiegające z przedniej prawej strony.Stukanie to słychać tylko i wyłącznie gdy ruszam.Potem,gdy zatrzymam samochód i znów ruszam juz nic takiego nie ma.Dzwięk ten nie jest podobny do odgłosu padnietego przegubu.Jest głuchy coś jak uderzanie młotkiem w opone.Luzów żadnych nie ma,mechanik rozkłada rece.Sam też już zgłupiałem. Temat jakoś umarł ale spostrzegłem jeszcze jedna zależność,mianowicie stukanie to występuje tylko i wyłącznie przy predkości 13km/h i po jej przekroczeniu zaraz ustaje.Gdy ruszam i nie osiągne tej predkości to moge tak jechać długo i stukania tego nie będzie.Odgłosowi temu towarzyszy miarowe uderzanie które czuje na pedałach,coś jak włączanie ABS-u,trwa to dosłownie sekunde lub dwie.Czy może to być jakiegoś rodzaju test ? W poprzednim aucie(volvo) podczas ruszania miałem coś podobnego,coś na rodzaj skrzypnięcia i mechanicy stwierdzili ze to test systemu DSTC,normalny objaw. Edytowane 18 Lipca 2011 przez ponuryzniwiarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raptus_24 Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Witam,trochę czasu minęło,ale rozwiązałeś swój problem? Mam to samo i również nie mogę zdiagnozować przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korsakpawel Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Temat poruszany był wielokrotnie na forum. Jest to test układu hamulcowego. Wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczi184 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Jestem w stanie uwierzyć, że to test ale problem w tym że kolega ponuryzniwiarz napisał że zaczeło to się dziać od pewnego czasu. U mnie też coś takiego się pojawiło a nie było. Po wymianie tarcz i klocków nie ustało. Problem rozwiązany przez wymianę jakiegoś sterownika i wgranie najnowszego oprogramowania komputera pokładowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teddy Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 (edytowane) masz luźną (zużytą)poduszkę silnika, prawdopodobnie dolną. Edytowane 28 Lutego 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi