lukilodz83 Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Witam was, Mam taki problem - po kupnie auta w czerwcu 2010 oczywiście wymieniłem filtry , rozrząd, ..., oraz olej z filtrem. Auto miało wtedy około 105-106 tyś km. Obecnie ma 109.900 km i po uruchomieniu silnika pokazuje, że poziom oleju jest OK ale zapalił się klucz i info: Wymień olej. Pojawiło się to w niedzielę rano i pierwszy komunikat (wtedy) był nie poziom OK tylko wymień olej + świecący klucz ale po kilkunastu sekundach zgasło, a klucz pozostał do dziś. Czy muszę rzeczywiście wymienić olej czy pojawił się błąd i trzeba go skasować? I jak się go kasuje? Auto scenic II 2007 1,5 dci Dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrecz Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Może trzeba skasować inspekcję ,Musisz wyświetlić na wyświetlaczu napis change oil soon i przytrzymać wciśnięty przez kilka sekund przycisk na dzwigni wycieraczek aż przebieg zacznie mrugać i po chwili ma zaświecić na stale 30 000 km. powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 komunikat pojawił się ponieważ minął prawie rok od wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrecz Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Dokładnie tak skasowanie powinno pomóc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukilodz83 Opublikowano 19 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Wszystko OK okazało się, że za krótko trzymałem przycisk na manetce. Pozdrawiam i temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi