krzysztoff4-10 Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 witam! jestem właścicielem pojazdu m-ki renault megane rok prod. 2000, z silnikiem benzynowym 1,6 16V. mam problem po ostatniej wizycie u mechanika gdzie wymieniałem olej filtry oraz pasek rozrządu. otóż po przekręceniu stacyjki oraz zapaleniu auta zapala się czerwona kontrolka z napisem STOP oraz czerwona kontrolka od silnika, gdzie w środku również jest napisane STOP. po włączeniu świateł postojowych lub mijania kontrolki te gasną, natomiast po wyłączeniu świateł ponownie się zapalają. po podłączeniu pod komputer początkowo wykrył on błąd,"zpalenie kontrolki temperatury wody", na następny dzień kompuetr nie wykrył już żadnego błędu, a kontrolki nadal się palą. po sprawdzeniu przez elektromechanika stwierdził on, że nie wie jaka jest przyczyna zapalania się tych kontrolek. Nadmieniam, iż samochód porusza się bez żadnych zastrzeżeń i nic się z nim nie dzieje. czy ktoś jest w stanie mi wskazać przyczynę tego defektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas1968 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Witam.Widzę że nikt tu koledze nie odpowiedział ale może mi się poszczesci.Otóż dziś jak wracałem z pracy zapaliła mi się żółta kontrolka silnika,w pracy silnika nie ma żadnej różnicy.Czy może mi ktoś odp co to może byc i co powinienem zrobic lub sprawdzic.Prosze o odp.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Podstawową sprawą jest wg. mnie podpięcie pod CLIP`a. Bez tego ciężko cokolwiek stwierdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 u mnie taka sygnalizacja odpowiadała za przegrzanie silnika, al;e ja mam ropniaka, a Ty mówisz, że oprócz tego nic się nie dzieje, więc tylko komputer odpowie na to pytanie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas1968 Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Dzieki za odp panowie.Musze jeszcze tylko wyczytac jaki programik diagnostyczny zakupic i hejka.Ciekawe czy dostane na Ebayu.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi