Rojkow Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Witam mam taki problem w dniu wczorajszym dzieciak poszedł do garaży i zapalił mi światła w aucie dziś rano okazało się że niestety bateria (akumulator) padła po naładowaniu jej próbuje odpalić scenica I po lifcie rozrusznik kręci ale nic z tego autko nie chce odpalić i cały czas świeci po przekeceniu kluczyka kontrolka STOP i nie mogę odpalić autka co może być nie tak i jak to naprawić??? zaznaczam ze posiadam na kartce od renówki kod do kluczyka nadajnika i radia ale nie wiem jak to wprowadzić jeśli trzeba zaprogramować coś to jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Instrukcja obsługi 5.20 "(...) należy wprowadzić kod zgodnie z następującą procedurą: Przy włączonym zapłonie A- nacisnąć i trzymać wciśnięty przycisk 1 ( blokada drzwi ). Lampka kontrola 2 ( stop :) ) gaśnie, po czym zaczyna migać; B- odliczyć ilość mignięć lampki odpowiadającą pierwszej cyfrze kodu i puścić przycisk, przy właściwej liczbie. Zwolnienie przycisku jest potwierdzeniem pierwszej cyfry kodu. Powtórzyć czynność A i B w celu wprowadzenie kolejnych trzech cyfr kodu. Po zakończeniu wprowadzania ostatniej cyfry, jeśli kod jest rozpoznany, możliwe jest uruchomienie silnika ( przy uruchamianiu silnika w ciągu 10 minut od ostatniego wyłączenia zapłonu, lampka kontrolna 2 zaświeci się kilka sekund, następnie zgaśnie, po czym zaświeci się ponownie na około 30 sekund - są to sygnały przypominające użytkownikowi o działaniu systemu w trybie awaryjnym ). Jeśli kod nie zostanie rozpoznany, lampka kontrolna 2 ponownie zaczyna migać i niemożliwe jest uruchomienie silnika. Opisania procedura usuwania usterki jest tymczasowa, należy jak najszybciej udać się do autoryzowanej stacji obsługi Partnera Renault Kod działa czasowo: każde wyłączenie zapłonu trwające dłużej niż 10 minut powoduje jego anulowanie, tak więc za każdym razem należy przeprowadzić powyższą procedurę (...)" Jak wprowadzić na stałe - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rojkow Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 a masz może jakiś kalkulator aby odczytac jaki jest potrzebny ten kod 4 cyfrowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 posiadam na kartce od renówki kod do kluczyka nadajnika A to nie będzie to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rojkow Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 no własnie to nie bedzie to jak próbuje mam jakis generator i mi wygenerował kod ale jak wsiadam do auta przekrecam kluczyk odpalaja sie kontrolki naciskam zamykanie drzwi ale trzymajac nawet 2 minuty nie miga mi kontrolka STOP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi