kamil211 Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Witam,mój problem tkwi w prawym świetle drogowym(długim).Po zmianie z świateł mijania na drogowe(długie)prawa żarówka nie świeci natomiast z lewą jest wszystko w porządku. Elektryk stwierdział że problem jest w przełączniku,dzisiaj zakupiłem nowy i problem ponownie się powtórzył.Nadmienie że prąd płynie od przekażnika do lampy,ale po zmianie z świateł mijania na drogowe zanika.Proszę o porady jak rozwiązać ten problem.Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Sprawdź, czy jest napięcie w skrzynce bezpieczników (bezpiecznik od prawego długiego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil211 Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Sprawdzałem jest:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 (edytowane) U mnie w RX4, nie łączył bezpiecznik, wymieniłem żarówkę (kupiłem dwie nowe), nie świeciło lewe. Po wymianie dalej nie świeciło i nie świeciła również kontrolka na tablicy, poruszałem bezpiecznik, chyba się kończył bo zaskakiwała, wymieniłem bezp. na nowy i jest wszystko ok. Szkoda tylko tej żarówki bo wyrzuciłem do kosza na cpn-ie. A, bezpiecznik wyglądał na nieprzepalony. Edytowane 15 Maja 2011 przez Zygmunt Małek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Jeżeli jest napięcie na bezpieczniku, to wina leży w kablach na drodze od skrzynki, do światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil211 Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Usterka usunięta.Jednak okazał się bezpiecznik który nie wyglądał na przepalony.Włożyłem nowy i wszystko działa:)Dzięki Zygmunt za pomoc.POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Drobiażdżek, ja właśnie pomiędzy postami byłem w Rawie Maz. po odbiór kompletnych kół, trafiło mi się, opony nowe z alusami za 1500zł. Ale tu o światełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi