sebek0720 Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 (edytowane) Witam, co jakiś czas spalała mi się jakaś żaróweczka przy zegarach - jakoś szczególnie mi to nie przeszkadzało, ale kiedy tych spalonych jest już kilka postanowiłem je wymienić. Dostałem się do licznika i nie odłączając go, wyciągnąłem jedną żaróweczkę (aby w sklepie pokazać jaką chcę dostać). Dopiero później pomyślałem, że niekoniecznie wszystkie są identyczne - bo spaliły mi się też te od kierunkowskazów - i co do tych właśnie nie jestem pewien. Mam też spaloną część żaróweczek przy regulacji nawiewów - tam też są identyczne jak za zegarami? Wyciągnąłem też żaróweczkę od przycisku zamykania / otwierania szyb - rozumiem, że jeśli ją pokażę to dostanę na 100% dobrą? Bo gdzieś czytałem (tutaj na forum), żeby kupić 14v a nie 12v. Mam jeszcze jedno pytanie z zupełnie innej beczki... chciałbym zamontować sobie jakieś LED-y, które świeciłyby po otworzeniu drzwi. Jak to zrobić? :) @edit Megane I ph I Edytowane 14 Maja 2011 przez sebek0720 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Ale gdzie chcesz zamontować te LEDy, nie wystarczy w sklepie kupić odpowiedniki LED do podświetlenia w podsufitce, chyba że chcesz dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0720 Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Chce dodatkowo. Miałyby oświetlać nogi po otwarciu drzwi - po zamknięciu gasnąć. Widziałem u kogoś tutaj na forum - jak znajdę to pokażę o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 (edytowane) Wszystkie żarówki od podświetlania licznika są takie same (W1,2W) i można je kupić bez oprawek, żeby było taniej. W panelu od nawiewu jest ten sam typ żarówek. Żarówki w przyciskach szyb są całkowicie inne i ciężko je dostać. Edytowane 15 Maja 2011 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Wiem o co Ci chodzi sebek.. jest to u którego użytkownika na zdjęciach i opisał jak to zrobić, ale też nie pamiętam który, miał na niebiesko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi