markar74 Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 (edytowane) Witam. Przeczytałem wiele tematów lecz odpowiedzi na mój problem z radiem nie znalazłem. Od jakiegoś czasu, nawet nie wiem, w którym momencie się to stało, nie podświetlają mi się przyciski na panelu radia. Radio normalnie działa wyświetlacz też. Jak naprawić? Czy Ktoś mógłby pomóc? Jeszcze jedno. Być może w tym samym czasie znikło podświetlenie pokręteł nawiewu. Czy te dwie sprawy coś łączy? Edytowane 15 Maja 2011 przez markar74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Przeczyść styki przy potencjometrze podświetlenia. Z tego co pamiętam podświetlenia schowka, też zniknęło? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Chodzi mi o podświetlenie przycisków radia. Wszystko inne już działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregis Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 mam ten sam problem - nie działa podświetlenie radia :) wszystkie funkcje ( chyba wszystkie ) radia działają + wyświetlacz OK + sterowanie pilotem .... podpoiłem 2'gie takie samo - ponoć sprawne i też gra, wszystko OK - tylko brak podświetlenia przycisków radia ..... ????? o co kaman ? może brak jakiegoś kabelka we wtyczce zasilania radia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arci30 Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 U MNIE TO SAMO RADIU GRA ALE PODŚWIETLENIE PRZYCISKÓW - BRAK CO TO MOŻE BYĆ - O CO CHODZI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikor11 Opublikowano 11 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Trzeba radio rozebrać i sprawdzić, wątpię żeby diody przestały świecić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi