dzierzakm Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 (edytowane) Witam. Przy przeglądzie komory silnika, znalazłem taki oto wężyk. Proszę o poradę od czego się to odpięło i czemu służy? Megane II phI silnik 1.4. Pozdrawiam. Edytowane 21 Maja 2011 przez dzierzakm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Mnie wygląda na wężyk od spryskiwacza reflektora, ewentualnie odciekacz od akumulatora. Spróbuj dmuchnąć w niego i zobacz co się stanie, a jak nie masz spryskiwaczy reflektorów to nie wiem. Musisz poczekać aż odpowiedzą posiadacze M II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalk83 Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 To jest przewód odprowadzający gazy z akumulatora. Jeśli akumulator posiada odpowiedni otwór (oryginalny renault) to znajduje się on mniej więcej w połowie krótszego boku akumulatora w jego górnej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzierzakm Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Dzięki serdeczne, post do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salivbrist_ok Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Witam, tez mam taki wezyk u siebie w aucie ale nie moge znalezc zadnego otworu w akumulatorze :) . Czy ten otwor moze sie znajdowac w innym miejscu niz podane wyzej w temacie? Czy moze byc tak ze niektore akumulatory wogole nie maja takiego otworu a wezyk jest tam na wszelki wypadek? Dodam tylko ze mam oryginalny akumulator renault. Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi