kristofex Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Witam Mam Megane Classic 97 1.6 8V i mam problem z cieknącym olejem na korku miski olejowej.Wyciek może niewielki, ale kłopotliwy bo parkuję na kostce. W desperacji oprócz standardowej uszczelki miedzianej zastosowałem taśmę teflonową na gwincie korka, ale i tak lipa. Pytanie co trzeba wymienić: korek czy miskę olejową, albo w jaki inny sposób uszczelnić przeciek? Z góry dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Ja bym się dokładnie przyjrzał zarówno korkowi jak i gnieździe w misce olejowej podczas najbliższej wymiany oleju. Może jest jakieś pęknięcie na spawie przy gnieździe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Kup nowy korek i uszczelkę metalowo-gumową (są takie w ASO Peugeota za około 5-7 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi