darekbiskup Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Witam serdecznie! Od czasu, kiedy moja żona przesiadła się w nasze 'f'spaniałe Renault megane 1997 zaczęły się dziać szopki z kierunkowskazami. Więc: lewy kierunkowskaz działa pięknie. Natomiast, gdy włączę prawy, albo nie działa wcale, albo zadziała na moment i się wyłącza. A teraz uwaga. Kiedy są włączone światła, kierunkowskaz wariuje. Natomiast, gdy je wyłącza, albo zaczyna działać poprawnie, albo zachowuje się tak, jakby był w trybie świateł awaryjnych. Rozumiem już, że ma to związek z światłami i stykami, ale może mi ktoś powiedzieć dokładnie co i gdzie przeczyścić? Albo jak to ustrojstwo inaczej usunąć? Dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOSA78 Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 zacznij od kostek w tylnych lampach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekbiskup Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Ok, więc tak, zacząłem, ale, że teraz jestem w pracy efektu nie znam. więc jak to wygląda. Rozkręciłem osłonę plastikową, wyjąłem moduł. Psik psik kontaktem po wtyczce z obu stron, teraz trzeba pewnie odgiąć do środka te styki tak? Te, co za mocno się schowały? (no tak, specjalista nie jestem :)) Ale ale. mam tam obok kabel przykręcony do blachy, nadkola? Nie pamiętam cholerka. Tego też przeczyścić papierem? No i generalnie nic się nie nadtopiło, ale styki nie wyglądały na kolor miedzi powiedzmy, a na czarny. Ciekawe, jak teraz wyglądają :) 2k papier ścierny lub pilniczek i lekkie szlifowanie - przeczyszczenie? I z obu stron? Lewy prawy zestaw? uff... zagubiony jestem w tym wszystkim, ale usilnie sam chcę to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz-1990 Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 witam kolego jak przepuszczam ma to związek z masą ;] ja miałem podobny problem mianowicie przy naciśnieciu stop kierunkowskaz świecił cały czas (nie migał ) a slyszącego tyk tyk już też nie było , byłem u elektryka 15 zł z wymienioną żarówka bo się spaliła problem z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekbiskup Opublikowano 27 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Zrobiłem wczoraj, kosztowało mnie to 14 złotych za płyn Contactx 400 ml :) resztę papierem i pilnikiem, ptem nożykiem podoginałem i działa jak szalone:) A co do elektryka. Mam tu takich trzech. jeden zaśpiewał 200 złotych i dwa dni w warsztacie to powiedziałem grzecznie powodzenia. Zresztą sam co zrobię, to moje. W każdym razie dzięki wielkie za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi