Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Kierunkowskaz lewy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Od czasu, kiedy moja żona przesiadła się w nasze 'f'spaniałe Renault megane 1997 zaczęły się dziać szopki z kierunkowskazami. Więc: lewy kierunkowskaz działa pięknie. Natomiast, gdy włączę prawy, albo nie działa wcale, albo zadziała na moment i się wyłącza. A teraz uwaga. Kiedy są włączone światła, kierunkowskaz wariuje. Natomiast, gdy je wyłącza, albo zaczyna działać poprawnie, albo zachowuje się tak, jakby był w trybie świateł awaryjnych. Rozumiem już, że ma to związek z światłami i stykami, ale może mi ktoś powiedzieć dokładnie co i gdzie przeczyścić? Albo jak to ustrojstwo inaczej usunąć?

Dziękuję za pomoc!

Ok, więc tak, zacząłem, ale, że teraz jestem w pracy efektu nie znam. więc jak to wygląda. Rozkręciłem osłonę plastikową, wyjąłem moduł. Psik psik kontaktem po wtyczce z obu stron, teraz trzeba pewnie odgiąć do środka te styki tak? Te, co za mocno się schowały? (no tak, specjalista nie jestem :)) Ale ale. mam tam obok kabel przykręcony do blachy, nadkola? Nie pamiętam cholerka. Tego też przeczyścić papierem? No i generalnie nic się nie nadtopiło, ale styki nie wyglądały na kolor miedzi powiedzmy, a na czarny. Ciekawe, jak teraz wyglądają :) 2k papier ścierny lub pilniczek i lekkie szlifowanie - przeczyszczenie? I z obu stron? Lewy prawy zestaw? uff... zagubiony jestem w tym wszystkim, ale usilnie sam chcę to zrobić.

witam kolego jak przepuszczam ma to związek z masą ;] ja miałem podobny problem mianowicie przy naciśnieciu stop kierunkowskaz świecił cały czas (nie migał ) a slyszącego tyk tyk już też nie było , byłem u elektryka 15 zł z wymienioną żarówka bo się spaliła problem z głowy

Zrobiłem wczoraj, kosztowało mnie to 14 złotych za płyn Contactx 400 ml :) resztę papierem i pilnikiem, ptem nożykiem podoginałem i działa jak szalone:) A co do elektryka. Mam tu takich trzech. jeden zaśpiewał 200 złotych i dwa dni w warsztacie to powiedziałem grzecznie powodzenia. Zresztą sam co zrobię, to moje. W każdym razie dzięki wielkie za pomoc!