breko1989 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Witam. Od jakiegoś czasu mam następujący problem. Rano lub po dłuższym postoju, ogólnie mówiąc na zimnym silniku moja Megane odpala na dotyk, a obroty są na ok. 900rpm. Natomiast kiedy silnik jest ciepły, obroty wzrastają na ok.1000rpm. Odpalenie trwa zdecydowanie dłużej. Zaznaczam że auto nie kopci spalanie w normie. Jak sądzicie czym może być to spowodowane? Dodano: 28 sie 2011 - 23:36 Co do obrotów prawdopodobnie jest to wina wtrysku wartości rzeczywiste to -0.5/1.23/-0.6/-0.5. Niestety dziś megi zawiodła mnie na całej linii pojechałem z dziewczyną do kina jakieś 25km, zgasiłem auto i poszliśmy na film, po seansie wsiadamy do auta wciskam START i lipa, silnik kręci i brak reakcji jedynie za którymś razem słychać jak by zaczął łapać ale niestety nie odpalił. Sprawdzałem wszystkie wtyczki czy czasem nie są luźne, pompowałem (gruszką) i nic. Dodam że żadna informacja na wyświetlaczu się nie pojawiła i żadna kontrolka nie zapaliła. Może to jest jakiś trop kiedy wyjeżdżałem z domu wrzuciłem drugi bieg i słychać było głośne chrupotanie które ustało po kilku sekundach. Pomyślałem że bieg źle wszedł w swoje miejsce. Teraz nie pamiętam w którym momencie ustał ten hałas. Dodam że nigdy nie miałem problemów z odpaleniem renaty zawsze odpalała na dotyk. Proszę o pilną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi