yzzaak Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Niedawno oświecił mi się na kompie czek emission + service więc udałem się do Renówki. Po podłączeniu do kompa mechanik stwierdził konieczność wymiany zaworu EGR koszt około 1500.Dosłownie dwa dni potem przy kolejnym odpaleniu czek i servis gaśnie i jest ok,idylla trwa jeden dzień.Po około tygodniu świecenia servisu znowu jest ok.Czy ktś miał coś podobnego,czy ten zawór pada padł czy jest zabrudzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 (edytowane) Nie miałem nic podobnego, lecz google podpowiada że zawór ten się brudzi. Da się go oczywiście wyczyścić. Link do opisu => PM Edytowane 2 Czerwca 2011 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opielowski Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zawór egr lepiej jest spróbować wyczyścić. Ja swojego wyczyściłem, niestety ale nie udało mi się go wyciągnąć, więc wyjąłem cały układ recyrkulacji spalin. Po wyczyszczeniu dorobiłem zaślepke i zaślepiłem. Od tego czasu nie mam żadnych problemów z egr. Najlepiej jest zaślepić zawór, wtedy już on się nie pokryje sadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zawór egr lepiej jest spróbować wyczyścić. w ph1 najlepiej i najtaniej jest go po prostu zamknac i wtyczke wyciagnac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzzaak Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 a co zrobiłeś z palącą się kontrolką "czek emission" + service ?, bo to trochę jest wkurzające jak się pali na desce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opielowski Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 No właśnie to jest w sumie najprostszy sposób:-) no ale ta paląca kontrolka... mnie osobiście to by działało na nerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi