zajcew Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Witam, Kolega przymierza się do zakupu Meganki II i upatrzył sobie takie ogłoszenie: http://otomoto.pl/renault-megane-megane-1-9-dci-120km-skora-sed-C18832844.html Szczerze to nie znam się na renówkach (sam siedzę bardzie w PSA), ale proszę o opinię czy warto się nim interesować zdaję sobie sprawę ze przebieg jest po korekcji. Jeśli byście coś mieli tak do 17k wartego uwagi to prosił bym też o jakieś propozycje oraz na co zwrócić w szczególności na uwagę i jak te silniki 1,5 dci czy są awaryjne bo u mnie diesel w p407 jest b. drogi w utrzymaniu... Z góry dziękuje za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Faktem jest że się zbytnio nie wyspałem i oczy mi się jeszcze kleją, ale z tego co widzę to przód robiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Na jednym zdjęciu jest na klapie cóś, na drugim nie ma :) Przód taki jakiś też mi się wydaje nie bardzo, uszczelka przedniej szyby na górze, warto sprawdzić jej rocznik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 To coś na klapie to wg. mnie odbijający się przewód WN który biegnie górą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makuli Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 (edytowane) Język piszącego to język Kalego. Ani polskich znaków styl jak u murzyna. Krzyżyk przy lusterku i czerwone wstążki od uroku. Jeśli z nim nie rozmawialiście to myślę, że to próba wyłudzenia zaliczki, a potem szukaj wiatru w polu. Edytowane 2 Czerwca 2011 przez makuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Witać. Zacznę od tego, że skoro pytasz o nie jakieś autko tylko o MII, to śpieszę Ci podpowiedzieć, że marwick z Radomia sprzedaje swojego, z tym, że on ma 1,9 http://allegro.pl/megane-1-9-dci-120km-sedan-zadbany-6-bieg-zamiana-i1633282002.html a to przecież nasz kolega z forum, więc auto raczej pewne http://megane.com.pl/topic/30217-samochod-megane-2ph1-19dci/ Jeśli natomiast chodzi o Meg z ogłoszenia zapodanego przez Ciebie: Licznik jak sam zauważyłeś, raczej skręcony, nawet ostatnio na TVN Turbo zakup kontrolowany, cwaniak wypowiadał się, że diesle kupują do jazdy - a nie dla ozdoby. W zależności od diagnosty - przednie lampy mogą zdyskwalifikować dalszą jazdę, są już pożółknięte - wypalone od słońca i mocnych żarówek. Zderzak tylny poobcierany (możliwe że od mycia), ale przedni (listwy) już raczej nie od mycia. Martwi mnie również różnica pomiędzy zdjęciami nr 1 a 5, to samo ujęcie auta, widać że na 1 auto ma już Polskie tablice na 5 jeszcze Francuskie, kolor ładniejszy bo wiadomo inne światło, inny aparata, ale lusterko prawe na pewno już nie jest to samo. Różnice pomiędzy zdjęciami 3 a 6, również na zdjęciu 6 tablice Francuskie, ale już z polskimi; dokleił znaczki 1,9DCI oraz listwę chrom, na 6 właśnie widać zarysowania po lewej części zderzaka. Szkoda, że nie pokazał silnika, bagażnika i zegarów. Wnętrze również odszykowane, rączki podklejone chyba karbonem. Moje zdanie? Rozważyć propozycję marwik i się dogadać, silnik ma troszkę mocniejszy, moc w KM ta sama (dziwne ale może tak jest bo ja się na dieslach nie znam), wyposażenie to samo oprócz zmieniarki, ale u marwika szyby automat-alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajcew Opublikowano 3 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 (edytowane) cytat dzięki za podpowiedzi.. jak widać nawet nie ma już ogłoszenia, może uda się dogadać z marwick jak nie to przekonam kolegę na kombi (w/g mnie dużo lepsza opcja). Pytanie jeszcze jakich silników ewentualnie unikać? Edytowane 3 Czerwca 2011 przez meganecoupe02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Na rodzaj silnika nie ma szablonu, to jest zależne od kilku aspektów: 1- od upodobań przyszłego użytkownika. Jedni kochają diesle, a inni tak jak ja, nie chcą o dieslach słyszeć (być może dlatego, że nigdy nie próbowałem i nie potrafię się do nich przemóc). Ponadto u mnie, decyzja była jeszcze zależna od ewentualnych kosztów napraw, nie jestem majętny, a szwagier mechanik-diagnosta robociznę liczy mi w groszach, ale koszty części to dla mnie :) 2 - główny aspekt, skoro kupujesz auto używane, to jak dbał o niego poprzedni właściciel/użytkownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi