Petor15 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Witam , dość często zastanawiam sie ile spali mi samochód przy wałczonej klimatyzacji . Ogólnie teraz wychodzi mi średnio 7l / 100 km.Przy włączonej klimatyzacji ile więcej mi spali?? Mój silnik to 1.9 dti, klima manualna. Proszę o odpowiedz a szczególnie tych co posiadają te silniki :) Korzystając z okazji to żeby nie zakładać nowego tematu to dlaczego mi tak dużo pali 7l ? Może to być tez spowodowane tym że turbina ma nieszczelność ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Wg mnie pali mało, mój pali ok 7,2 oczywiście po mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Jak najbardziej jeśli chodzi o turbinę ale jeszcze styl jazdy. A co do klimy to jakieś 1/2 litra więcej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu69 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Włączona klima (w dieslu) powoduje wzrost spalania około 0,5-0,7 litra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi