Gehenna Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 witam to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość problem mojej megi zaczął się po wymianie wycieraczek (cały mechanizm z silniczkiem) + bezpiecznik wycieraczki pracują normalnie - nie zauważyłem żadnych anomalii, ale po wyjeździe z warsztatu zapaliła się kontrolka service i pojawił się komunikat ELECTRONIC FAULT odpiąłem kilkukrotnie klemy i komunikat zniknął, pojawił się ponownie po przejechaniu od 1 do 3 kilometrów w pracy auta nie zauważyłem żadnych zmian (no może poza przyblokowaniem się niedawno hands free od strony kierowcy - problem rozwiązałem poprzez przytrzymanie przez kilka sekund guzika zamykania) Jestem laikiem jeżeli chodzi o sprawy mechaniczo-elektryczne stąd moja prośba o pomoc przeczytałem chyba wszystkie tematy dotyczące ELECTRONIC FAULT - wyczyściłem styki w module UCH, ale problem nie zniknął :) poproszę o sugestie co mam dalej robić pozdrawiam Dodano: 01 wrz 2011 - 15:01 Rozwiązanie problemu Problem okazał się bardzo prozaiczny i wyszedł dzisiaj na przeglądzie technicznym. Otóż okazało się, że nie działają światła STOP (nie dochodził prąd). Sprawdzono moduł - był w porządku. Bezpiecznik nie przepalony, ale był włożony nie w to gniazdo!!! Po przełożeniu kontrolka SERVICE zgasła i wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi