arni88 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 (edytowane) Witam, nic podobnego nie znalazłem, może filmik tego nie oddaje jakościowo ale mniej więcej wiadomo o co chodzi, a mianowicie, to koło od wałka rozrządu tak dziwnie jak by chodzi, jak by miało bicia, i słychać takie jak by obcieranie metaliczne, wydaje mi się że z tamtych okolic, ale mogę się mylić, u was też tak jest? http://wyslijplik.pl/download.php?sid=9C0MiQNQ Edytowane 6 Czerwca 2011 przez arni88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Ja tam nie widzę bicia koła pasowego a jedynie pasek nierówno chodzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arni88 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Tomik 1970 mi się wydaje ze to to koło tak lekko bije.. a nawet jak nie to pasek powinien tak sobie latać? a i ten dźwięk tarcia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 A czy ten dźwięk słychać na ciepłym silniku czy tylko na zimnym :) U mnie na zimnym też słychać takie popiskiwanie ale po rozgrzaniu jest już cichutko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arni88 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 nie ma znaczenia jaką temperaturę ma silnik.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 W mojej opinii koło nie ma bicia. Mamy tu bardziej do czynienia z nierówną krawędzią boczną paska rozrządu i stąd ten efekt optyczny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi