lokimp Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Witam serdecznie Mam pewien problem a mianowicie od czasu do czasu przestają działać migacze. Tzn lampy są ok i jak awaryjne włącze to świecą. Bezpieczniki wszystke sprawdziłem i są oki a elektryk jakoś nieznalazł przyczyny zwłaszcza że w momencie gdy "badał" autko niczego nieznalazł. Auto to Scenic 1,9 DTi z 98 roku bez żadnych wypasów typu klimatyzacja, podgrzewane siedzenia, szyberdach itp .... Być może jest gdzieś zwarcie bo zawsze jest tak iż gdy migacze przestają działać to przestaje również działać opuszczanie szyby od kierowcy (podnoszenie działa bez zarzutu) Niewiem co może być przyczyną tego że raz działają a raz niet :/ Dodatkowo być może jest to spowodowane jakimś błędem bo po włączeniu silnika od czasu do czasu a zwlaszcza gdy migacze niedziałają słychać dziwny dźwięk podobny do zamykania centralnego drzwi ale mniej głośny i występuje w jednakowych odstępach czasu ( średnio co 20 sek.) Wydobywa się on z okolic skrzynki z bezpiecznikami a właściwie gdzieś za nią. Jeśli ma ktoś pomysły co to może być prosze o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Taki dzwiek to moze jakis przekaznik wydawac. Sprawdz przelacznik zespolony od migaczy, moze pada powoli (a one tak lubia) i robi jakies zwarcia czy cos. Nie znam sie dokladnie na tym, tylko poprostu na chlopski rozum mowie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu1977 Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 witam a jak naciskasz hamulec to działa migacz ?? u mnie było tak. w tylnej lampie w gnieżdzie do żarówek zrobił się zpiek styków w wtyczce . oczyściłem to i po kłopocie . może to coś poradzi . jak ci się uda to pisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Ale kombinujecie z tymi przekaznikami. U Ojca tak się zrobiło w aucie. Rocznik 99. Rozkręciłem przeczyściłem manetkę wsadziłem i działa. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi