damian_b Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Witam. Czy może ktoś mi powiedzieć, co to może być, gdy kierownicą kręcę w jedną lub drugą stronę to przy końcu słychać głośny stukot i tak jest za każdym razem kiedy kierownicą skręca się do oporu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Przegub? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Poczytaj o łożysku Macphersona :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Robi Ci się tak w czasie jazdy czy na postoju, czy może i jedno i drugie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_b Opublikowano 9 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 I jedno i drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bawi Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Witam,ja mam podobny problem,mianowicie podczas skręcania w lewo po ostrym łuku słychać stuki w prawym przednim kole,na wprost nic sie nie dzieje,proszę o jakieś odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Jeśli masz równomierny terkot to możliwe, że przegub (raczej prawego koła jeśli skręcasz w lewo). A czy ruszając troszkę żwawiej niż normalnie i masz skręcone koła w lewo, to również terkocze? Czy to jednak raczej stukanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bawi Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Nic się nie dzieje jak ruszam szybciej i do tylu jak cofam na skręconych kołach to też cisza!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszc2 Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Wymień łożyska McPhersona i nie będzie stukało/przeskakiwało przez następne około 40000km. Koszt zakupu łożyska około 30 zł a potrzeba 2 sztuki. Nie wiem jak cena wymiany bo to jest różnie w zależności od regionu kraju ale od 100 zł do 500 zł (oczywiście poza ASO). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi