drinkmaster Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Witam. Jeśli ktoś miał lub ma taki sam problem proszę o opinię. Silnik ma najechane 230 tyś, dosyć sporo. W zimie robiłem głowice, wymiana prowadnic uszczelniaczy i docieranie zaworów i planowanie. Gościo co mi robił mówił, że przez to pobierał olej i dymił. Po założeniu mam to samo co wcześniej dymi na niebiesko stan oleju szybko opada i brak mocy. Pewnie to pierścienie. Na ciepłym silniku ma niskie obroty 1/2 1000 i potrafi mieszać może to sonda ale nie mam gdzie to sprawdzić. Ale pytanko mam czy to się kalkuluje. I co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orfeusz77 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 To facet ci sp... robotę, ja bym pojechał na reklamację. A skąd jesteś pewien, że to pierścienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drinkmaster Opublikowano 11 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Tak mi się wydaje, że to pierścienie silnik jest po znacznym przebiegu. Tłoki aż tak się nie zużywają jeszcze może tuleje tłokowe, bo już mają małe progi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 (edytowane) Zrób pomiar ciśnienia z próbą olejową, ale to raczej pierścienie. W moim autku po wyciągnięciu tłoka pierścienie po prostu z niego same spadły. Pierścienie (a tak naprawdę cały remont) były wymieniane przy przebiegu ok. 200 tyś km. Edytowane 11 Czerwca 2011 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drinkmaster Opublikowano 12 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Aha po wymianie pierścieni było wszystko ok? Wzrost mocy i nie pobierał oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Moje autko miało remont silnika, po remoncie wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drinkmaster Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Głowice miałem robioną to tylko wystarczy wymienić pierścienie? Bo jeśli mam panewki itp zmieniać to już nie kalkuluje się remont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Żeby wymienić pierścienie i tak rozbierasz pół silnika, więc panewki to już się robi przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drinkmaster Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Niby racja. Tyle że chce to zrobić małym kosztem. Za remont góry silnika poszło mi 6 stów więc nie chce dokładać dużo za ponowny remont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Komplet panewek Glyco, to koszt 80 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drinkmaster Opublikowano 23 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 A to fakt nie drogo więć warto wymienić. W lipcu zaczne go remontować i dam znać czy pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi