MariuszG1968 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Witam wszystkich Forumowiczów. Od niedawna jestem posiadaczem nowej Meganki Grandtour 3. Czy dysponuje ktoś zestawieniem wszystkich typów, rodzajów żarówek i bezpieczników do nowej Meganki? Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Strzelam, że tak jak w większości aut dokładny spis jest w instrukcji obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszG1968 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Już się dowiedziałem. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamoo Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem meganki III, żarówkę też musiałem wymienić ale to jest nic. Ostatnio przepaliły mi się żarówki podświetlenia regulacji nawiewów ( manualne). No to co ? Telefon do miłego pana w serwisie. Oczywiście bardzo chętnie naprawią ale gwarancja tego nie obejmuje ( części eksploatacyjne ) pomimo, że samochód ma rok czasu. Koszt wymiany 88 zł robocizna plus 25 zł jedna żarówka a są dwie. Na moje pytanie czy jestem w stanie samemu wymienić żaróweczki, odpowiedź że odradzają, ponieważ jest to skomplikowana czynność i wymaga rozebrania całej konsoli środkowej. Po chwili zastanowienia podjechałem do sklepu motoryzacyjnego i kupiłem w ciemno 2 standardowe żarówki stosowane w francuzach do podświetlenia regulatorów. O dziwo koszt jednej żarówki 1 zł !!!. W efekcie tego okazało się, że wymiana nie jest aż tak skomplikowana ( 15 min. ) po zdjęciu plastikowej maskownicy konsoli ( na zatrzaskach) i kratki wentylacyjnej nad konsolą ( tu też zatrzaski)i odkręceniu dwóch śrub mamy dostęp do żarówek. Oczywiście w instrukcji obsługi nie znajdziecie jak wymienić te żarówki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi