kasta1990 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Witam posiadam samochodzik reno megane scenic 1,6 16v oraz skrzynię biegów która ma bardzo krótkie przełozenie :) Przy 5000 tyś, obrotów na minute gnam z zawrotną prędkością 150 km xD Gadałem dzisiaj z gościem zajmującym się renówkami na codzień :) polecił mi zamówić sportowe wałki rozrządu ( rozrząd do wymiany :) ) przeczyścić zaworki i wrzucić skrzynie od scenika 1,8 16v albo 2,0 16v.... co o tym myślicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 co o tym myślicie?? Że mu nabijesz kasę i nic z tego nie będziesz miał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasta1990 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Raczej kasy mu nie nabije bo skrzynie mam z 2 scenika a wymienić to mogę sobie sam :) I się dowiedziałem dziś że to pomoże ... Nie w kwestii przyśpieszenia ale prędkości końcowej ... dłuższe przełożenie równa się większa prędkość maxymalna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matuszi Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 jak wymienisz skrzynie to pochwal się efektami, choć mi się wydaje że tu po prostu szóstego biegu brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi