MARCINLODZ Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Czy konieczne jest przy wymianie czujnika ciśnienia klimatyzacji opróżnienie układu z czynnika chłodzącego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robaczek_p Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 (edytowane) ja ma scenicu z99roku niemusiałem spuszczać gazu był w reni montowany zaowrek i można wyminic bez opruzniania układu! Do napisania jednego zdania można przyłożyć więcej uwagi. Edytowane 14 Czerwca 2011 przez meganecoupe02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwinto29 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Jeśli temat jeszcze aktualny to na 100% nie musisz spuszczać czynnika. Przy presostacie jest zaworek, więc czynnik nie ucieka, zwróć tylko uwagę na oring przy gwincie ew. możesz go delikatnie natłuścić wazeliną i czujnik dokręcić ale delikatnie z czuciem. Koszt nowego presostatu 70 - 90zł na alle w razie czego podam namiary na pewnego sprzedawcę. Ma oryginalne czujniki za 90 zł i fiata za 70 zł oba takie same tzn ten sam typ różnią się tylko numerami katalogowymi. Ja założyłem fiatowski i działa bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter2204 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Jeszcze tańszy jest czujnik od OPLA ASTRY II. U mnie śmiga-kupiłem za 15 PLN. Oring radzę zakupić nowy, żeby nie było niespodzianki przy składaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocco_XXP Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam, Mam następujący problem. Otóż wracałem w niedziele z Zakopanego do Warszawy, podroż trwała 9h, jazdy non stop padał deszcz. Zauważyłem, ze tuz przed Warszawa przestała działać klimatyzacja. Objaw jest dziwny bo klimatyzacja nie padła całkowicie, potrafi się włączyć i jak już załapie /sprężarka zaczyna chodzić/ to chłodzi idealnie. Niestety sprężarka włącza się dopiero na rozgrzanym silniku po jakimś czasie jazdy i zazwyczaj włącza się jak mocniej dodam gazu - przekroczę 3,5-4k obrotów i trochę tak pojadę wtedy nagle staje się cud, klimatyzacja działa bez zarzutu - naprawia się. Dzieje się tak jednak dopiero po kilkunastu minutach jazdy i to nie zawsze za pierwszym "przygazowaniu" np dzisiaj musiałem z 4 razy dać do podłogi i przetrzymać go w okolicy 4000 by ożyła sprężarka klimy.. Gdy zjechałem i stanąłem na biegu jałowym wszystko działa jak nowe - gdy włączam i wyłączam klimatyzację przyciskiem w kabinie sprężarka włącza się i obroty silnika rosną. Czy przyczyna możne być ten czujnik ciśnienia? Może zaśniedział podczas podroży w deszczu? Czy może to zupełnie o co innego chodzi? Jak sądzicie??? Klimatyzację mam manualną Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Edytowane 3 Sierpnia 2011 przez Rocco_XXP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi