mantev Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Witam! Proste myślę pytanie:co powoduje że na gazie przy końcu pojemności samochód chodzi jakby ciężko i głośniej.Czy to kwestia regulacji np.zaworu gazu? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Słabe ciśnienie. Al tak nie powinno być. Być może zapchany filtr gazowy albo przewody zbiornik/reduktor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mantev Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Witam! dzięki za podpowiedź, jadę na regulację w środę.O nic nie pytali od razu regulacja.Przy okazji przejrzałem temat wtrysków, bo zapala po zatrzymaniu na gazie za 3 razem-miesza benzynę z gazem?!Jak zostawię " na benzynie" odpala za 1 razem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 zawsze powinno gasić się auto na benzynie - to ułatwia rozruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 [Cięcie] Ciekawostka :D Nie ma opcji aby brał gaz i PB. Jest jedna możliwość takiego stanu. Otóż możesz mieć źle wyregulowaną instalkę i "leje" gaz, więc jakieś ilości zostają na tłokach. Musi "przedmuchać" zanim odpali. Proszę zapoznać się z regulaminem forum i nie cytować więcej w całości postu, na który odpowiadasz bezpośrednio pod nim - to już nie pierwszy raz. Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mantev Opublikowano 14 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Witam! A co powinni wyregulować?Czasy wtrysków?Czy może trzeba wymienić wtryski, bo mogą być uszkodzone? Bo byłem na regulacji-tzn podłączyli i patrzyli jak na mój gust nic nie wyregulowali. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi