renofan Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 (edytowane) Witam serdecznie. Zamierzam kupić Reno Megane II, prosił bym doświadczonych forumowiczów o ocenę wzrokową tego auta: http://otomoto.pl/renault-megane-1-5-dci-zadbany-C19366757.html Z opisu wynika że jest wszystko ok. Chciałbym jeszcze zapytać na co zwrócić szczególną uwagę w tych modelach ? Dziękuję Bardzo. Edytowane 20 Czerwca 2011 przez renofan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 przedni zderzak chamsko spasowany z obu stron, mieszek zmiany biegów przyplątany jakimś sznurkiem, zerwana guma na pedale, ani on "nie bity", ani przebieg prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m.adam Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Kolego nie przejmuj się spasowaniem zderzaka, bo to o niczym nie świadczy . Ja mam tak spasowany chociaż dzwona nie miał - mechanicy nie potrafią spinek wyjmować i połowę urwali wrrr Wymiana zderzaka czy drzwi to nic strasznego - zwykła część zamienna, ważne żeby elementy niewymienne były nieruszone. Możesz sprawdzić wytłoczoną datę produkcji na obu plastikowych zderzakach - jak się zgadza z autem to na pewno nie mył walony. Polecam zakup czujnika lakieru za 150zł i pomierzenie progów, dachu, błotników tylnych, mocowania kolumn itp. Czujnik zawsze możesz potem sprzedać, ale wiesz czy ruszony poważnie był. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makuli Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Ja myślę, że scar ma racę. Zderzak na 99% procent zmieniany. Nie ma zdjęć komory silnika wtedy po stanie osłon można by więcej powiedzieć. Diesel w Belgii robi ok 40tys w ciągu więc ma około 300kkm na szafie. Co widać po zużyciu elementów w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renofan Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Dziękuję za szybką i fachową ocenę, ale ogólnie jeśli blacha by była ok. to można by się skusić ? Jeśli chodzi o silnik disla to 300 tys. nie jest dużo. A może ma trochę mniej, jak to zauważyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi