Korul Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Mam taki problem posiadam Scenica I 1998r. 2.0 i nie wiem jak sprawdzić jaki to olej był wcześniej.. czy to zrobi różnice jak wleje inny ?? I jaki polecacie na ten rocznik .. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Spuść stary i wymień na nowy Elfa TRX lub TRJ (teraz są już ich odpowiedniki o innej nazwie). W katalogu Elfa nawet jest przy którymś z tych olejów dopisek, że do skrzyń Renault typu Jxx (takie były w Megane i Scenicach). Do skrzyni wchodzi około 3,5 l oleju warto poszukać na allegro bańki 4 l lub 5 l, bo wychodzi taniej niż 7x0,5 l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korul Opublikowano 5 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 no włąsnie znalazłem ksiazeczke od auta.. i tam jest TRX 75w80w podany .. ale dziekowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 A czy ktoś może zapodać zdjęcie gdzie znajdę korek do wlewu i przy okazji sprawdzenia stanu?? Motor 1,6E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Jak staniesz na wprost samochodu, to od strony kierowcy szukaj zakrętki motylka (poniżej górnej krawędzi chłodnicy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi