Rudolf Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Dane techniczne nie będę przytaczał, bo można znaleźć na stronie producenta. Posiadam Harrego III ASC od 4 miesięcy. Wcześniej był Alan 42 i Herbert I. Jak dla mnie, czyli niewymagającego wielkich zasięgów radia i anteny - kapitalne. Połączenie RF-Gain i ASC jest najlepszym co może spotkać przeciętnego użytkownika CB. Używam w zestawie z Sirio Omega 27. Zalety: - małe i lekkie - przełączanie kanałów w gruszce - ASC i RF-Gain - duży wyświetlacz - multistandard - przy raportach nie było informacji, że modulacja jest jakaś zła czy niezrozumiała Ani grzeje ani ziębi: - niezbyt głośny, połowa skali VOL aby nie było problemu ze zrozumieniem w przypadku gdy jeszcze jakaś muzyka jest w tle w aucie - przyciski nie są podświetlane, w nocy trzeba włączać lampkę lub pamiętać co jest gdzie - małe pokrętła (połączone Vol i SQL-ASC) ale idzie się przyzwyczaić Wady: - brak PA (ale to nie zawsze jest konieczne ) - tylko jedna pamięć i brak szybkiego EMG CH9 i CH19 - dość sztywny kabel do gruszki - mógłby być niższy kosztem szerokości - wyświetlacz pod kątem staje się nieczytelny - no i cena, ja kupiłem za 550 PLN nowy w sklepie (normalnym, nie internetowym), ale w niektórych sklepach jego cena to prawie 700-800 PLN Jeśli jest ktoś z Bydgoszczy i chce zobaczyć jak to działa - to możemy się umówić na komunikację na kanale np. 15-tym albo 25-tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MB17 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Pozwolę sobie odświeżyć temat. Ma ktoś jeszcze u siebie na pokładzie Harrego III? Jak się sprawuje i z jaką antenką? Z góry dzięki za wszystkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbayerekx Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 (edytowane) Jestem szczęśliwym użytkownikiem Harrego III ASC z anteną SIRIO 145 ML...nie mogę narzekać sprzeć naprawde dobrze się sprawuję lecz nie ukrywam funkcja ASC nie spełnia swojej roli do końca ijednk lepiej się pobawić recznie :)) Regulamin pkt. 5.6oraz 5.7 --> A tak w tym centralnym mieści PL nie da się pisać w naszym języku :lol: -Prezes Edytowane 4 Marca 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość juniorksg Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Też używam tego Presidenta, w zestawie z anteną Sirio Turbo 5000 (na trasy) i Pirat (na miasto). Jestem z niego bardzo zadowolony. Wcześniej miałem Unidena 520XL z anteną Sirio ML145. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seven4u Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Mam takie radyjko sprzężone z President ML 145. Rewelacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi