tommi Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 chciałby wymienic gałke zmiany biegów a zarazem drążek troche skrócić, bo fabrycznie meganka posiada ten drązek zbyt duży. Prosze o pomoc jak zdjać gałke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 JAk już kiedyś pisałem aby ściągnąć orginalną gałkę z drążka, trzeba użyć noża. Niestety stara gałka musi zostać pocięta aby się jej pozbyć. Po tej operacji zostaje goły drążek który bez problemu można skrócic. Pozostaje tylko mała przeróbka cięgła podnoszącego blokadę wstecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 29 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 a czy jest mozliwosć dołączenia jakiś zdjęc jak należy dokonac rzeróbki ciegła podnoszącego blokade wstecznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Trzeba coś tam wykombinować. NIe pamiętam juz jak to cięgło wygląda. Na pewno jakoś trzeba je skrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu1977 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 witam jak masz silne ręce to zdejmiesz bez niczego .mi się udało teraz mam gałkę aluminiową. ale obcinać drążek nie polecam mogą wystąpić trudności z podpięciem linki od włączania wstecznego biegu . czasami nowa gałka niby nie pasuje bo wsteczny jest dzwigany ale moja nowa gałka miała wykręcaną nakładkę i wtedy dopiero pasowała do renault Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 jezeli nie idzie gałki zdjac to wystarczy jakimś kluczem mocno chwicic gałke i przekręcic ja - ja tak zrobiłem z swoją i udało mi isę ją wyciągnąć a wcześniej nie mogłem. Co do skrócenia drązka zmiany biegów to istnieje taka mozliwość i w niczym nie przeszkadza a poza tym same plusy - wygodniej sie przełącza biegi http://www.redlineracers.com.pl/viewtopic....sc&start=10 http://tuningforum.pl/viewtopic.php?t=7446...zmiany+bieg%F3w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psor1991 Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 a czy wiecie może jak jest w przypadku megi I po lifcie?? i czy trzeba kupować gałkę z podnoszeniem czy tak zwykła z allegro też wystarczy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 to tak.. gałkę zdejmiesz samemu bez obcinania cięcia itp.. trochę rozruszaj ja a późnie zejdzie sama... co do obcinania to się nie da ponieważ ponieważ konstrukcja mechanizmu podnoszenia wstecznego nie pozwala na obcinanie drążka... tzn. z edytuje swoją odpowiedź: da się oczywiście ale trzeba pokombinować to po pierwsze a po drugie czy jest sens... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Sam też wymieniłem gałkę na inną,niestety gałka tak mocno siedziała,że trzeba było ją zniszczyć-ale i tak mi nie pasowała ,drążek skróciłem jakieś 2 cm ,ale w planie jest więcej ,jak tylko dotoczę sobie krótszy mechanizm do podnoszenia wstecznego 8-)lewarek u mnie wygląda tak,samą gałkę mozna teraz taniej kupic tu : http://moto.allegro.pl/item769023665_galka...lio_megane.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio2020 Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 standardowe dźwigienki nie są poręczne a tak sportowy akcent jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roser Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Gałka jest praktycznie nie rozbieralna, lepiej przełóż cały lewarek, trochę to zajmie ale masz 100% pewności że wszystko będzie oki, prawdopodobnie przy ściąganiu samej gałki wyłupie ci się ta część co trzyma sprężynkę i później będzie ci to pukać w samochodzie (miałem ostatnio takiego asa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roser Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 szkoda, jak już zacząłeś to próbuj dalej, może Ci się uda, warto spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Jaki miałeś problem odkrecić 4 śrubki spod spodu auta i wymienić cały mechanizm wraz z gałką? Ja wykonałem całą operację w 15 min i wszystko było cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 jak to nie masz możliwości? przełóż stary mieszek do nowej gałki - jak tak robilem bo mój był ładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 zostaje ci albo włożenie tego w jakieś imadło albo wymontowanie mechanizmu i założenie drugiego, patrząc po twoich postach to czy tak czy tak musisz się udać do jaiegoś znajomego mechanika aby ci pomógł... starą gałkę z auta powinieneś ściagnąć rękoma choć co po niektórym może się nie udać (trzeba mieć trochę siły w dłoniach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi