MACIEJM Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 cześć mam pytanie ? podczas jazdy powyżej 100km ze zbiorniczka wyrównawczego chłodnicy zostaje wyrzucony płyn chłodniczy (ostatnio wystrzelił korek) nadmieniam iż płynu w oleju brak jak i odwrotnie oleju wzbiorniczku ? Termostat otwiera obieg węże są mięki i chłodnica też robi się cała gorąca wentylator działa załancza się prawidłowo . Przypierwszym wyrzuceniu płynu wyrzuciło równierz taki brązowy osad .czy może to być uszczelka podgłowicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Może zapchany układ chłodzący. Jakie są wskazania temperatury? Może masz wlane jakieś świństwo, które się mocno rozszerza przy wzroście temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIEJM Opublikowano 2 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 nie wiem czy mam zapchany układ ,być może. Co wówczas?? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Korek powinien upuszczać nadmiar ciśnienia. Jest w nim zaworek zwrotny. Ale skąd w układzie takie ciśnienie, że aż korek wystrzelił. Bąbelki podczas pracy silnika nie pojawiają się w płynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIEJM Opublikowano 2 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 wiekszość tego brudu już wyrzyciło, narazie dolewam wody destylowanej, ale nadal przy przyspieszeniu ponad 120km/h na krótkim odcinku 2-3 km wyrzuca wodę .Wskazania temperatury lekko powyżej środkowej kreski(byc może uszczelka pod głowicą ??) [ Dodano: 2007-09-02, 21:22 ] korek kupiłem nowy , gdyz tamten był zapchany zanieczyszczeniami ,bąbelków powietrza nie widać , a pozatym odpowietrzałem na wężach odpowietrznikiem (minimalna ilość powietrza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Wkręć go na obroty na postoju i patrz co sie dzieje w płynie. Jak będą bąble, to uszczelka walnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF 15DCI2004 Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Witaj jest podobny problem na forum jeśli nie masz płynu w oleju i płyn czysty to sprawdź nagrzewnicę bywa że się zamuli od różnych uszczelniaczy. i zatyka przepływ co może spowodować wzrost ciśnienia w układzie chłodzącym. sprawdź temperaturę węży na wylocie z nagrzewnicy jeśli zimny to masz odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi