sp2qvx Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Witam Jestem nowym użytkownikiem forum, pozdrawiam Wszystkich. W ubiegłym tygodniu kupiłem autko jak w temacie i mam pewien problem. Na wolnych obrotach auto czasami wpada w odczuwalne wibracje. Wibracje i nasilający się hałas w kabinie występuje też przy hamowaniu silnikiem. Efekt też występuje przy pokonywaniu spowalniaczy na drodze. Co może być tego przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makog Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Otworz maske i sprzwdz czy czasem nie podskakuje ci napinacz paska wiloklinowego, jesli tak to prawdopodobnie poszla ci rolna na alternatorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Obawiam sie ze moze to byc kolo dwumas :D czyli kolo zamachowe dwumasowe.Tanie impreza to to nie jest :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 jezeli chodzi o kolo dwumasowe-mechanik w serwisie renault(o dziwo dobry mechanik ) powiedzial mi,ze jest prosty sposob na sprawdzenie-otworz drzwi i sprawdz czy przenosza duze drgania.jezeli tak to wszystko juz wiesz.sprawdz jeszcze poduszki gumowe trzymajace silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp2qvx Opublikowano 6 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Witam Byłem u mechanika i stwierdził że to koło dwumasowe. Jak sądzicie czy mogę kupić używkę z allegro (podobno z silnika po 33tys) za 500zł czy nówkę z aso za 2000zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 ja juz wolalabym kupic nowe bo stanu dwumasu nie stwierdzisz niestety golym okiem. ale poszukaj bo znajdziesz napewno taniej niz 2000 tys. [ Dodano: 2007-09-06, 14:12 ] albo druga opcja zobacz czy jak dodasz minimalnie gazu to przestaje sie trzasc.Jesli tak to moze sproboj podniesc delikatnie wolne obroty. a i jeszcze jedna sprawa ? trzesie sie caly czas czy tylko jak zimny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommiB Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 ja mam identycznie - ale tylko jak stoje na luzie. Na cieplym silniku i raz mam a raz nie. Bede musial to zdiagnozowac u mechanika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 a poduszki silnika sprawdzaliście ? najczęściej pada ta od góry po lewej stronie - jak soe otworzy maskę to widać tam łapę silnika. jak jest padnięta też przenosi drgania, a pada często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp2qvx Opublikowano 29 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Potwierdzam. Problem ustąpił po wymianie poduszki olejowej silnika tej z prawej strony). Naprawiałem to w Gdańsku w RENOCAR, kosztowało 300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 co to jest poduszka olejowa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 [Cięcie] poduszka z gumy w której jest olej ;) Kolega jakoś mało reformowalny jest Za co była poprzednia kara ;) Znowu trzeba ;) - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp2qvx Opublikowano 30 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Chyba włśnie tak określił jej nazwę mechanik. To jest ta poduszka przy dużej aluminiowej łapie silnika. Orientacyjnie z tej strony silnika jest wlew płynu do spryskiwaczy i chłodnicy W ASO chcieli 550zł za poduszkę plus 250zł za wymianę. Szukałem też na allegro i znalazłem gościa który oferował używaną za 150zł i stwierdził że właśnie ta poduszka najczęściej pada w megi dci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 witam. mialem takie same objawy i wymienilem poduszke i jak reka odjal koszt poduszki to 245 zl plus robocizna ja wymienialem sam i czas to 30 - 40 min spokojnie .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunia Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 witam ja mialam tez drgania w mojej megi i okazalo sie ze to drążki stabilizatora 400zł nowe wymieniłam i po kłopocie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekP Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 U mnie drgania (niewielkie ale odczuwalne) występują tylko na baardzo zimnym silniku po nocnym staniu, przejmować się? Dodam, że jak się trochę rozgrzeje to jest ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi