makaveli Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Witam wszystkich. Mam do was pytanie chodzi o okulary do jazdy nocą czy ktoś z was używa takowych? Domyślam się, że pewnie mnie czeka wizyta u okulisty ale może ktoś sprawdził te cuda co są na allegro widziałem jakieś za 47zł tylko nie wiem czy te cuda działają. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Idź do okulisty, lepsze dobre okulary korekcyjne niż badziew z allegro. Sam miałem problem z jazdą w nocy, tzn mogłem jeździć, ale nie było to komfortowe i szybko się męczyłem. Po wizycie u okulisty i doborze odpowiednich okularów korekcyjnych problem znikł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 (edytowane) Ja zakupiłem sobie dwie pary okularków korekcyjnych, jedne ze zniżką z ZUS do jazdy samochodem, fotochromki (zmieniają barwę szkła w zależności od natężenia światła, temperatury otoczenia i wilgotności), drogie 100% płatne do czytania i komputera. jestem zadowolony. Za nim zacząłem w nich jeździć,używałem właśnie ze sklepu za około 60zł niby do jazdy nocnej (żółte), praktycznie odczuwałem różnicę, ale... obecnie zostawiłem ich do rowerka, są praktyczne bo duże i muchy jedynie w zęby włażą a w oczy już nie. ps. to tak humorystycznie ale zgodnie z moim poglądem. Edytowane 18 Sierpnia 2011 przez meganecoupe02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Nie bardzo rozumiem - jak można porównywać okulary korekcyjne z okularami do jazdy w nocy ( żółtymi )? Jak ma się dobry wzrok to żółte pomagają i nie tylko w nocy ale także w czasie deszczu i dni pochmurnych, używam i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaveli Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 hmm a myślisz marek, że takie z allegro coś dadzą? czy mam szukać w innych sklepach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Marek, niby masz rację, tylko właśnie trzeba mieć dobry wzrok, a jak masz jakąś wadę wzroku, to jednak lepszy efekt dadzą okulary korekcyjne niż żółte do jazdy samochodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Jak masz wadę wzroku to tylko korekcyjne, tu nie ma co porównywać. Co do okularów z allegro nie wypowiadam się, ja kupiłem w sklepie po przymiarce i sprawdzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi