eMBe Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Witam Od jakiegoś czasu próbuję sprzedać swój samochód. Pech chciał, że w czwartek miałem stłuczkę nie z mojej winy. Sprawca nie przyjął mandatu i sprawa idzie do sądu. Mam na jutro umówionych 2 ludzi, którzy chcą kupić auto w takim stanie jak jest. Teraz mam pytanie: czy muszę czekać na oględziny przez rzeczoznawcę auta w moich rękach? Auto mogę sprzedać dopiero gdy sprawa zakończy się w 100% czy po oględzinach rzeczoznawcy? Nie chcę jej sprzedać tracąc prawo do uzyskania odszkodowania. Mam nadzieję, że pomożecie. Z góry dzięki za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Jeżeli chcesz odszkodowanie, to sprzedaj po oględzinach rzeczoznawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Dokładnie poczekaj na oględziny auta. Zawsze możesz pokazać co jest uszkodzone. Jak sprzedaż nie będziesz miał karty przetargowej do odwołania się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi