Luke16 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 W sobotę u mechanika ujrzałem Hyundaia Sonate .... po przyjrzeniu się mu bliżej a w szczególności to co było pod maską oniemiałem ... Mechanik mówi że strzelił rozrząd... ale sami zobaczcie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Zrobiły to zawory, najprawdopodobniej stało się to na skrzyżowaniu gościu w gaz pasek poszedł silnik chodził jeszcze na wyższych obrotach i dziękujemy. Widziałem jak w Fabii II 1.4 pękł zawór na 4 tłoku dostał się pomiędzy tłok a cylinder można sobie wyobrazić jak to wszystko wyglądało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomekJac Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Ja zerwany pasek w swoim Szczeniaku przerabiałem. Na szczęscie tłoki były całe, tylko na dwóch zaworach zrobiło porządną krzywiznę. Ale widzę, że miałem jednak szczęście, patrząc na to zdjęcie - mogło być gorzej ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi