Remcio Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 (edytowane) Witam. Nadeszła pora na wymianę sprzęgła i zastanawiam się czy opłaca mi się brać używke za 100zł i dokupić łożysko oporowe. W obecnym sprzęgle poleciało właśnie łożysko; samo sprzęgło (MECARM) jest przegrzane i lekko szarpało podczas ruszania więc je też chcę wymienić. Poza tym w pobliskim sklepie zaproponowano mi nowe sprzęgło kpl. za 327zł firmy MAPA. Co byście mi poradzili? Samochód raczej na "niedzielne" wyprawy od czasu do czasu odrobinę szybsze ruszenie spod świateł ale to norma. P.S. Z góry thx za odpowiedzi. Obecne sprzęgło było zakupione używane kpl. i wytrzymało 70k przebiegu. Co jeszcze ewentualnie wymieniać podczas gdy będę miał dostęp do tej części silnika? Edytowane 31 Października 2011 przez Remcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 (edytowane) Nowe sprzęgło kompletne LUKa na znanym portalu aukcyjnym kosztuje z przesyłką niecałe 350 zł. Wobec tego nie wiem czy jest sens kombinować z używanym lub z tanimi zamiennikami. Roboty jest przy tym dużo, więc warto zrobić tak, żeby naprawa była pewna. Edytowane 31 Października 2011 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remcio Opublikowano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 A przy silniku coś robić tj jakieś uszczelniacze itp. Skrzynie wymieniam bo mam po uszczelnianiu drugą. Proszę o dalsze wypowiedzi o sprzęgle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Uszczelniacz wału korbowego oczywiście do wymiany, jak już wszystko zrzucasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remcio Opublikowano 1 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Co do używanego sprzęgła to jest ono firmy valeo i muszę pojechać je obejrzeć. Jak będzie dobra tarcza i docisk to brać? A później kupić nowe łożysko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Bierz nowy cały komplet i się nawet nie zastanawiaj przy takiej cenie za LUKa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi