osiur Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Może nieco trywialne pytanie - ile pynu chłodniczego wchodzi do układu chłodzenia w Scenicu II 1,9DCi, silnik F9Q? Przeszukałem forum i nie znalazłem. W manualach dla Megane znalazłem tylko ilość dla silników K4J, K4M, K9K (instrukcja MEGANE II MR, rodział 19A). Do F9Q brak informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 chyba ok 5-6 literków... kup koncentrat elfa 2 x. I rozciencz go wodą destylowaną... do min... jak będziesz uważać żeby dolać koncentratu bo boisz się 30 C mrozów to dokupisz i dolejesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiur Opublikowano 24 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Dzięki za podpowiedź. Wymienili mi podczas zmiany rozrządu i pompy. Rozcieńczyli 3L koncentratu Glacelf Auto Supra do 40% (-26st). Wychodzi, że dolali ok. 4L wody destylowanej. Więc wchodzi ok. 7L płynu do całego układu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol71 Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 dokładnie wchodzi 7,5litra pozdrówki :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi