Jarek1990 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Witam! Mam pytanie odnośnie wymiany przegubu w megance. Czy Jest możliwość wymiany samego przegubu czy tylko całej półosi?Chodzi mi o koło od strony kierowcy. Jedni piszą że się da a inni że tylko całość. jak to w końcu jest? Dodano: 14 gru 2011 - 14:06 I jeszcze jak przenieść ten post na inne forum bo coś popsułem?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Musisz wyjąć najpierw półoś i zobaczyć czy masz do wybijania przegub. Ja u siebie mam klejone i musiałem wymieniać całość. Jak ja wybudujesz i zobaczysz pod guma czy masz tak taki otwór do rozszerzenia to masz do wybijania jak nie to cała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1990 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 aha. a można jakoś przed rozkręceniem wszystkiego sprawdzić jaki typ przegubu mam? GE 86 czy AC 1700? Bo teraz wyczytałem w "Sam naprawiam" że są dwa rodzaje. Mam coupe 1.6 K7M 90KM Dodano: 14 gru 2011 - 17:46 Z tego co zrozumiałem to jeżeli mam przegub ac 1700 to jest dobrze i mogę go samego wymienić a jeżeli ge 86 to cala półoś trzeba. zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi