robson25 Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 piniu1 prawdopodobnie masz II generację a nie sekwencję, a silniczek krokowy jak chodzi dobrze po rozgrzaniu to nie ma z tym nic wspólnego. U mnie jak miałem jeszcze megane i II generację na zimno potrafiła też zgasnąć. Taki urok tej instalacji, chyba,że ktoś ma zainstalowany czujnik temperatury na reduktorze. Wtedy przechodzi na lpg dopiero po podgrzaniu płynu chłodzącego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniu11 Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 ale na benzynie mam tez taki problem.dopuki chodzi na ssaniu jest ok ale jak sie rozgrzeje to zaczynaja obroty plywac.z gazem natomiast jest odwrotnie.na zimnym plywa a na cieplym silniku jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson25 Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 A prubowałeś czyścić przepustnicę może, jest zasyfiona i dopuki dostaje dodatkową bogatszą (na ssaniu) dawkę benzyny daje radę. To jest pierwsza rzecz którą bym sprawdził bo prawdopodobna i jedna z tańszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniu11 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 nie pomyslalem o tym.sprawdze to.ale dzis zmienilem krokowy i jak by sie uspokoilo.narazie jest ok,i po zgaszeniu silnika teraz ze spokojem odpala na benzynce bo przedtem mial potworne problemy. [ Dodano: 2008-02-05, 13:02 ] bylem jeszcze u gazownikow dzis na regulacji i wszystko jest ok oprucz przelanczania z gazu na benzynke.gasnie gdy przelanczam go na benzynke.siedzialem tam dwie godziny i nic nie wymyslilismy.pod kompem niby wszystko jest ok ale i tak gasnie podczas przelanczania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axolotl Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Mam to samo ale tylko czasem, proponuje zmienic stacje tankowania gazu, co dodaja do niego to po prostu przekracza ludzkie granice rozsadku. A tak btw. nigdy wiecej gazu :( pozdro @ll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson25 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 A nie wystarczyło go wyczyścić? Chociaż trochę dziwne, bo jak silnik krokowy to na drugim pliwie powinien chodzić ok. Ale jak jest w porządku to problem rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniu11 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 juz go czyscilem i nic nie dalo a pozatym byl uszkodzony gwint w ktory jest wkrecona iglica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi