dacko600 Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Szacunek dla wszystkich . Mój problem jest stary jak świat a więc kłopoty z paleniem .Tylko co jest dziwne auto z rana pali jak marzenie(nawet w mrozy) ,po ostygnięciu zaczyna się problem trzeba długo kręcić aby opalił nie mam pojęcia co jest przyczyną takiego zachowania mojego auta ,pomocy .Zaznaczam że wymieniłem filtry powietrza i paliwa na nowe poprawy brak ,myśle o wymianie akumulatora ale moim skromnym zdaniem to chyba nie jego wina bo z rana też bym miał problem z odpaleniem ,jeszcze raz pomocy bo nerwy tracę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 może czujnik położenia wału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mycior dti Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Witaj dacko600, popieram Pieczara! Sprawdź czujnik położenia wału, może wystarczy wyczyścić... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacko600 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) przeniesiono scalono może mi ktoś naświetlić gdzie znajdę w moim aucie czujnik położenia wału -najlepiej jak ktoś miał by fotkę to by mi ułatwiło sprawę z góry dziękuję Po co nowy temat skoro możesz nadal tu pytać??? Pytania zresztą już mają swoje odpowiedzi w innych tematach na forum: Przykładowo te: http://megane.com.pl/topic/2305-czujnik-polozenia-walu-korbowego/ z fotkami..... http://megane.com.pl/topic/30559-megane-i-ph-ii-lokalizacja-czujnika-polozenia-walu/ z linkiem do pobrania manuala..... I jeszcze kilka innych. te znalezione za pomocą forumowej szukajki w kilka minut w czasie pisania tego posta Dodano: 17 kwi 2012 - 21:49 potrzebuje pomocy panowie a raczej wskazówek -------a więc sprawdziłem auto ,podłączyłem do kompa nie posiadam błędów ,według mechanika elektronicznie auto jest bez zarzutu (brak błędów ) zasugerował usterkę mechaniczna lub brud gdzieś ,czy to może jest rzeczywiście czujnik i rdza czy może pompa paliwa czy coś jeszcze innego, proszę o wasze wskazówki ,mój problem jest opisany wyżej -pozdrawiam i czekam na sugestie Edytowane 8 Kwietnia 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi