zizu Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 może ktoś mi doradzić co można jeszcze zrobić aby auto odzyskało moc? oto kródki opis tego defektu: scenic sprowadzony z zachodu z uszkodzonym silnikiem jest po wymianie turbiny po regeneracji, włożony drugi silnik ciśnienie na tłokach super wg. mechanika, pompa wtryskowa wyregulowana ,wtryskiwacze sprawdzone , auto ma nieraz problemy z uruchamianiem jeżeli chodzi o elektrykę to komputery nie pokazują żadnych błędów a on dalej nie idzie tak jak powinien. podczas postoju przy dodaniu gazu zabarwienie spalin na czarna a podczas jazdy na biało dodam iż oleju nie ubywa. prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olenderk Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 U mnie było podobnie i okazało się że mam do wymiany przepływomierz (mój to miał moc jak bez turbo). Na początek wypnij wtyczkę z przepływomierza i sprawdź czy jest poprawa. Jeśli tak - sprawa prosta. Ja taki przepływomierz kupiłem za ok. 430zł (w serwisie ponad 800). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 zizu, zeby Ci tylko nie przyszlo do glowy jezdzic z odpietym caly czas bez wymiany - "bo auto jezdzi tak jak powinno" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr B. Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Mialem ten sam problem z takim silnikiem. Nowy przeplywomierz zalatwil sprawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzmis Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 a kupiles siemensa czy jakis chinski zamiennik ? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi