przemekk87 Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 to na bank alternator. miałem niedawno przypadek,że skończył mi sie płyn do spryskiwaczy i musiałem w trakcie jazdy zajechać na stację i wlać płyn. Przy wlewaniu niechcący polałem alternator i przy odpalaniu silnika był straszny pisk. Myślę ,że mogło do twojego alternatora nalac się trochę wody lub masz straszną wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artom11 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Jestem posiadaczem Renault Megane Scenic 1998r, silnik 2.0, 8 zaworowy.Czy,i jak można napiąć pasek klinowy,gdyż przy zimnym silniku istnieje sekundowy pisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 do wymiany i regulacji paska osprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszG Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 A możecie coś dokładniej o tym alternatorze? Raczej to nie jest wilgoć, bo nie znajduję takiej zależności, raczej od temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi