marcinkaraluch Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 witam moze mi ktos pomoże. jestem laikiem. Sprowadziłem francuza zfrancji renault trafic 1,9 dti. było wszystko ok . az do czasu. od niedawna mam problem z silnikiem. to znaczy stracił moc. czasem swieci sie kontrolka swiec zarowych razem z tym prostokoncikiem ze spirala. nawet nie wiem co do konca oznaczaja gdyz mam instrukcjie we francuskim. bylem u miechanika wymienil mi filtry, wyczyscij egr ?? oraz przepływomierz, i wymienił swiece zarowe były spalone. Niby wszystko ok ale silnik trzeba rozbujac do 2200 obrotów czasem ponad aby turbina sie właczyla. problem polega na tym ze ciezko sie zbiera i trzeba sie troszke nameczyc aby osiagnał te obroty do załaczenia turbiny. potem jest ok az do 3500 pretkoasc okolo 130 km/h potem silnik waluje. mechanicy rozkładaja rece a ajanie wiem co robic. Prosze o pomoc autko jest z czerwca 205 roku mam przejechane 86000 naprawde jest w dobrym stanie chyba ;). Bardzo byłym wdzieczny o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 To jest w zasadzie forum tylko Megane. Rozumiem, że silnik taki sam i stąd pojawiło się tu pytanie. Proponuje jednak zadać je na grupie technicznej samochodów Renault czyli 'Renotech". Poniżej link. Należy subskrybować i pisać poprzez klienta poczty internetowej. Jednym słowem jest to lista dyskusyjna i skarbnica wiedzy. news://news.triger.com.pl/pl.misc.samochody.renotech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi