jarsztyk Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Otóż powiększyła mi sie rodzinka i megi zaczyna byc mała...Do tego cena paliwa. Zastanawiałem się nad zagazowaniem jej, ale biorąc pod uwagę dorzucenie do niej ok 2500 PLN + to że robi się ciasno, zastanawiam się nad zakupem już zagazowanej Laguny 2 (bardziej) lub zagazowanego scenica w cenie 9000-10000 PLN. Na osiągach jakoś szczególnie mi nie zależy. Głównie chodzi mi o awaryjnośc, jak z nią... Co wg. Was byłoby lepszym wyborem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 (edytowane) Za podaną przez Ciebie kwotę wybrałbym zdecydowanie Scenica. Poza tym wszystko przemawia na jego korzyść (w Twoim przypadku). Możliwość aranżacji wnętrza, schowki na różne rzeczy, spory bagażnik. W Lagunie jeździ się również wygodnie, ale przy wsiadaniu "wpada" się do niej (określenie mojej żony :) ). Wkładając nosidełko do tyłu musisz się mocno schylić, aby je zamocować. Scenic jest wyższy co ułatwia sprawę. Miałem podobny dylemat (Laguna III czy Scenic III - wybrałem Scenica III). Z tyłu będziesz miał większy komfort jeśli chodzi o małe dziecko. Odnośnie gazu - nie wypowiadam się. Nigdy nie miałem i nie bedę miał auta z gazem. Co do awaryjności Laguny I ("dwójki" chyba nie kupisz za te pieniądze lub będzie to auto z roku 2001 czyli podwyższonego ryzyka) to jest ona stosunkowo bezawaryjna (dwójka już taka nie jest). I Scenic w benzynie nie jest autem awaryjnym więc wiele przemawia za jego wyborem. Edytowane 31 Maja 2012 przez norbert_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi