franz998 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Jak w temacie... otóż miałem wątpliwości...ale cena Pb i Lpg ma niezłą różnicę... Miałem wątpliwości co do lpg...kwestia kichania,szarpania itp...ale o dziwo wszystko jest ok! Zapalam na benzynie i mam możliwość przełączenia na gaz po ok 2000 obr/min lub jak silnik osiągnie temp.silnika ok 15 st.Oczywiście jest możliwość zmiany temperatury na większą lub mniejszą. Nie zakładałem sekwencji,bo znajomy,który zakłada instalacje poradził,że sekwencja będzie o wiele droższa a nie odczuję tego podczas jazdy. I z tego co wiem i słyszę od znajomych to nikt nie ma zastrzeżeń co do tego zakładu. Wszelkie ustawienia silnika/gazu,wymiany filtra gazu itd są gratis,po warunkiem,że instalacja była zakładana u niego. Za instalację zapłaciłem 1650 zł,butla w kole,wchodzi ok 44 ltr. Wszystko ładnie schowane,nic nie widać praktycznie pod silnikiem,zaznaczam,że mam silnik 1.6 90 KM, 8 zaworowy. Jak na razie wszystko jest ok,nic nie szarpie,przełącza się płynnie,niedługo podjadę na pierwsze regulacje po instalacji. Jakby ktoś chciał,to podam nr i namiary na zakład(mazowieckie) Jak na razie to tyle co do wrażeń po założeniu instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Nie zakładałem sekwencji,bo znajomy,który zakłada instalacje poradził,że sekwencja będzie o wiele droższa a nie odczuję tego podczas jazdy. Co do ceny się zgodzę, że droższa, ale co do odczuć to się gość myli. I to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 tak sie zastanawiam dlaczego ludzi mówią o tym szarpaniu, itp...toż to mit jakiś. Zobaczysz nie będzie ŻADNYCH problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franz998 Opublikowano 28 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 wszystko wyjdzie w praniu ;-) Jak na razie jest ok. Może kwestia szarpania itp została ludziom w pamięci z tych prostych instalacji,gdzie były gazniki,manualne przełączanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 tak, chyba stąd wziął sie ten mit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi