AreK_aREk Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Witam wszystkich. Niedawno kupiłem Renault Megane Scenic '98 1,6 z gazem, jak się ostatnio okazało, to gaz był zamontowany fabrycznie. Gazownicy powiedzieli, że to instalacja VIALLE co kolwiek to znaczy. Przełącznik gazowy ma jedną diodę, która świeci się albo na zielono (gaz) lub czerwono (benzyna). Podobno te instalacje nie mają automatycznego przełączania z benzyny na gaz (?!?) trzeba to samemu robić. Dajcie znać jak naprawdę jest. Może ktoś z Was ma taką samą instalację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 czes ja mialem taka instalacje rzeczywiscie jest super to instalacja 5 generacji ja mialem na plynnym gazie wtrysk bez parownikow i takich tam rewelacja zero spadku mocy i spalaniamialem rowniez przelacznik na gaz i z gazu na paliwko. serwis tej instalacji jest tylko w warszawie. moj brat jezdzi teraz z ta instaklacja po gdyni jesli masz ochote to cie skonatktuje pozro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AreK_aREk Opublikowano 10 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 .... a już myślałem, że nikt nie odpowie W między czasie zorientowałem się i faktycznie serwis jest w Warszawie a drugi w Kielcach. Czy twój brat też ma LPI w Renówce? Fakt, jazda na gazie bez problemów ze strzelaniem, płynne przechodzenie z paliwa na gaz.... i wszystko ekstra. Mam tylko nadzieję, że nic mi się nie sypnie. Martwi mnie tylko spalanie ~12l/100km w mieście, jak na 1,6 to chyba trochę za wiele. Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Jeżeli fabryczna instalacja Vialle to II generacja. Zrób zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AreK_aREk Opublikowano 12 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 zdjęcia będą ale najszybciej w sobote..... Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Jeśli to LPi, to faktycznie Vgen. Ponoc najszybciej pada w tym pompa gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AreK_aREk Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 No dobra, trochę to trwało ale wreszcie miałem czas aby strzelić parę fotek. A wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 II generacja silnik K7M702. Sprawdź ile kosztuje zestaw naprawczy do reduktora i czy jest dostępny. Butla chyba też już wymaga ponownej legalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly1984 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Znalazłem w sieci ARTYKUŁ o tej instalacji. Miłego czytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi