limakcki Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Witam! Co może być przyczyną głośnego dosyć chrobotania przy hamowaniu??? Klocki i tarcze zmieniłem niecały miesiąc temu. Czy po zmianie płynu hamulcowego ta sytuacja ulegnie zmianie czy to jakas inna przyczyna. Aha chrobocze tylko na zimnym po rozgrzaniu nie!!! HELP! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 robisz krótkie odcinki jazdy ? Czy w Twojej okolicy postoju auta jest wilgoć (blisko rzeki, jeziorka)? Jeżeli tak to prawdopodobnie nalot rdzawy łapie przez noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 kiepskie tarcze musiałeś kupić, bo tak jak Vivaldi sugeruje, pewnie Ci rdzewieją i to dosyć szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 nooo tak ale lepsze z nierdzewki też nie będą. Myśle że to kwestia środowiska postoju auta. Względnie można pokusić się o wymiane na dużo droższe ale miękkie klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limakcki Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Tak rzeczywiście problem występuje tylko po deszczowej nocy albo gdy na zewnątrz jest wilgotno i tylko przy pierwszych hamowaniach później po rozgrzaniu się kończy. Co do tarcz to rzeczywiście wybrałem najtańsze, klocki troche z wyższej półki. Napiszcie mi tylko jeszcze czy jest to duży problem i wymaga natychmiastowej wymiany tarcz przed mrozami, czy też można generalnie machnąć narazie ręką. Dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 olej to, jedyne co cię czeka to wcześniejsza wymiana tarcz bo się wcześniej pokrzywią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 czy też można generalnie machnąć narazie ręką machnij sobie czym chcesz i o ile Ci efekt nie przeszkadza to daj sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limakcki Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 No to dopshe :) [ Dodano: 2008-05-16, 14:39 ] Heh minęło pół roku i wiem co chrobotało, otóż na przeglądzie mnie cofnęli gdyż hamulce z tyłu i zawieszenie były kiepskie, po wymianie bębnów i szczęk nic nie chrobocze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vilde Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Witam, wczoraj na trasie hamulce mi zaczęły chrobotać i coś świszczało gdy wciskałem pedał. Dzisiaj na zimnych hamulcach jak sprawdzałem to chrobotania prawie nie było, ale świst pozostał. Tarcze do wymiany? Proszę się nie śmiać ze zdjęć przez dziurkę, ale w tym upale nie miałem ochoty odkręcać koła :roll: [ Dodano: 2008-07-12, 11:30 ] http://img255.imageshack.us/my.php?image=dsc00244qg9.jpg http://img501.imageshack.us/my.php?image=dsc00245oz1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Wg Mnie te tarczą nadają się już na emeryturę i wymianę,chyba,że jeszcze są dosyć grube,to można je przetoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosiaczek231 Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgadzam się z sei08, te tarcze są w opłakanym stanie, jeśli chcesz miec porządne 8-) hamulce to wymień tarcze jak najszybciej 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vilde Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 tarcze i klocki wymienione, były w nich koleiny jak na krajowej ósemce :-P Żadnego chrobotania już nie słychać 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajowy Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 A u mnie strasznie chrobocze w tylnym prawym kole. Lecz nie za każdym razem. Miałem już taki przypadek w SKODZIE. Tam spadła podkładka zabezpieczająca szczękę i jak dostała się między szczękę a bęben to chrobotało. Zastanawiam się czy tak nie jest tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi