maciej1976 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 witam szanownych forumowiczow Jak co roku mam problem z odpaleniem auta' w zeszlym roku jakos dalem rade ele teraz jest jeszcze gorzej. Moje auto to Renault Megane Scenic 1,6 8V rocznik 1998 , sprawa wyglada tak ze na zimnym silniku ma problemy z odpaleniem i musze go bardzo dlugo krecic na rozruszniku - jak juz odpali to musze go przez jakis czas zylowac aby nie zgasl bo jezeli tego nie robie i zostawie go na wolnych obrotach to sam swiruje dostaje momentalnie wysokich obrotow i zaraz gasnie........ Natomiast na rozgrzanym problem znika pierwsza moja mysl to filtr paliwa wiec go wymienilem (niestety problem pozostal) potem pomyslalem o silniczku krokowym lub o czujniku Halla ale nie wiem jak jak to sprawdzic BLAGAM KOLEDZY POMOZCIE!!! Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Podmień czujnik położenia wału i będziesz wiedział czy to on powoduje problem. Jeżeli chcesz to mam taki czujnik i mogę zmierzyć jego rezystancję ewentualnie mogę sprzedać. Edytowane 26 Stycznia 2013 przez zawisza1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Ja bym sprawdził kompresję w silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriss1107 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 a ja bym sprawdził najpierw stan świec,przewodów wysokiego napiecia...a ozniej zagłebiałbym sie "dalej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Do sprawdzenia impulsator (sprawdź rezystancje powinna być w granicach 250 ohm) i instalacje od niego do ECU, sprawdź cewki (przerabiałem w 2 aucie podobny problem na zimnym można było się zakręcić na śmierć a na ciepłym na strzał) no i sprężanie na garach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1976 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Podmień czujnik położenia wału i będziesz wiedział czy to on powoduje problem. Jeżeli chcesz to mam taki czujnik i mogę zmierzyć jego rezystancję ewentualnie mogę sprzedać. kolego zmierzyłem rezystancje sam i jest 230 OM wiec chyba dobrze bo sprawdzałem w literatuze to powinno byc pomiedzy 200 a 270 OM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristof22 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Kolego a taką prostą czynność jak regulacja zaworów kiedy ostatnio była u Ciebie przeeprowadzona? Miałem scenica 1.6 a potem 2.0 oba 8v i takie same problemy. Mineły po regulacji zaworków. Może taka sugestia się przyda.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1976 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 (edytowane) cięcie, patrz zasady cytowania opisane w regulaminie całkiem niedawno BO JAKIES 2 MIESIĄCE TEMU Edytowane 28 Stycznia 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi