Exotic Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Jakie macie zdanie na temat myjni samochodowych? Czytając portale motoryzacyjne głosy są podzielone... Zbliża się okres świąteczny więc wypadałoby wyczyścić samochód. Czekam na wasze opinie (podajcie ZA i PRZECIW z własnego doświadczenia) ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 tylko ręczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 ja tylko automat :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 zdecydowanie reczna, zwlaszcza jak ma dobra opinie, kosztuje tyle co automat a efekt raczej ciezko porownywac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Zbliża się okres świąteczny więc... to sa dopiero jaja z myciem przed swietami pamietam jak rok temu chcialem umyc 23 grudnia wszystkie automaty zapchane na maxa, reczne pracowaly 24h/d !! pojechalem o 23 myslac ze moze juz sie uda a tu koles mi mowi ze jak przyjade o 1 w nocy to moge umyc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exotic Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 niestety tak co roku jest, wszyscy jadą myć samochody na ostatnią chwilę a później się czeka i czeka... dlatego lepiej szybciej o tym pomyśleć i z głowy mieć stanie w kolejkach :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Ja swoje auto myję dwa razy do roku i to zazwyczaj po dobrym deszczu. Poświęcam wtedy około 3 godzin i robię to własnoręcznie (na koniec wosk i polerka). Raz w miesiącu przecieram tylko miejsca dostępne po otwarci drzwi, aby wsiadający się nie "naznaczali". Szyby, światełka i rejestrację czyszczę natomiast regularnie (czyli jak są brudne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 u mnie w pracy jest taka myjka automatyczna,ktora nie rysuje aut.To jest 2 taka myjka w Europie,najtansze mycie kosztuje 7 euro,ale jak ktos ma ciemny lakier-polecam.http://[ciach]appalotcars.at/Waschstrasse/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Ja myję na automacie z powodu suszenia. Nie ma kropel i białych zacieków. A jak ktoś myje auto dwa razy w roku, to nie dziwne, że mu automat nie domyje... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 U siebie jeżdżę na myjnię ręczną, gdzie za 30zł odkurzą wnętrze, nabłyszczą plastiki w środku, umyją, nawoskują i wysuszą - a to wszystko za 30zł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 A ja jeszcze nigdy nie pojechałem na automat. Zawsze myje auto osobiście. Jadę na myjnie typu Carman czy CarWax i korzystam z ich sprzętu tylko do spłukania auta. Szczotą ich nie szoruję, mam swoją gąpke i swoją chemie. Używam tylko środków Sonax i Amway. Na miejscu mogę skorzystać z odkurzacza i sprawdzić ciśnienie w oponach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dave Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Automatyczna czy ręczna... Odpowiem tak,jeśli chcesz miec slady szczot na lakierze, jedździj na automata :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Ja tak jak Danielossss, 2/3 razy w roku wlasnorecznie. A juz mycie przed swietami (dodajac ze jest zima i auto po 50km bedzie znowu brudne) to jakas paranoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waskitom Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Polecam ręcznie :) ...automaty :-? ...często rysują lakier :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Kiepski lakier to i wiatr porysuje. Myję służbowy samochód f*i*t zawsze na różnych automatach, co najmniej raz w miesiącu i lakierek się trzyma i nie rysuje. Auto ma około 120 kkm przebiegu i leci już mu czwarty rok. Jest to najtańsza wersja Do**ó w On 1,9. Mam nadzieję, że nie wiecie o jakim samochodzie piszę :) (nie chcę reklamować) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi